Amsterdam – Ruysdaelkade 69I-II

€ 625.000,- k.k.

Overdracht

Prijs:

€ 625.000,- k.k.

Aangeboden sinds:

14 augustus 2023

Status:

Beschikbaar

Aanvaarding:

In overleg

Oppervlakte & Inhoud:

Bouw:

Hoofdbestemming:

Belegging

Bouwjaar:

1876

Amsterdam – Ruysdaelkade 69I-II

Twee los van elkaar verhuurde woningen, gelegen op de eerste en tweede verdieping aan de Ruysdaelkade 69 I & II. De woning op de eerste verdieping is sociaal en voor onbepaalde tijd verhuurd. De staat van dit appartement is eenvoudig en dient bij beschikbaarheid te worden aangepast aan de huidige standaard. Wel is deze woning recent voorzien van nieuwe kozijnen (voor- en achterzijde) met isolerende beglazing. De woning op de tweede verdieping was al eerder voorzien van nieuwe kozijnen en dubbele beglazing tijdens een eerder uitgevoerde renovatie. Verder is deze woning op basis van een marktconforme huurprijs en een tijdelijke huurovereenkomst verhuurd.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Amsterdam
Sectie R
Nummer 7921
Appartementsindex A-2
Beide woningen vallen onder één kadastraal nummer. Een ondersplitsing en de daarmee samenhangende splitsingsvergunning is nodig om de woningen individueel te kunnen verkopen.

Omgeving
De Ruysdaelkade is ideaal gelegen in De Pijp met om de hoek gelegen de Albert Cuypmarkt. Tevens zijn ook het Marie Heinekenplein, de Ferdinand Bolstraat, het Gerard Douplein op loopafstand voor een grote diversiteit aan restaurants, diverse speciaalzaakjes, cafés en winkeltjes. De openbaar vervoersvoorzieningen zijn uitstekend te noemen, de Noord-Zuidlijn ligt op slechts 3 minuten lopen. Station Zuid, Schiphol en het Centraal Station zijn daardoor eenvoudig te bereiken.

Bijzonderheden;
– De vereniging van eigenaren Ruysdaelkade 69 is actief en wordt professioneel beheerd.
– Een MJOP is aanwezig.
– De maandelijkse VVE-bijdrage € 287,89
– Het maandelijks voorschot centrale voorzieningen € 81,64
– Het pand is gelegen op eigen grond
– Oplevering kan spoedig

Ouderdomsclausule.
Blijkens de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG) is het in appartementsrechten gesplitste object meer dan 147 jaar geleden gebouwd. Dit betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwere panden. Tenzij de verkoper de kwaliteit ervan schriftelijk heeft gegarandeerd, staat de verkoper niet in voor de staat van de fundering, vloeren, de leidingen voor elektriciteit, water, gas, verwarming, de warmwaterinstallaties met toebehoren, de riolering en de afwezigheid van doorslaand en/of optrekkend vocht.

Materialenclausule.
Koper is ermee bekend dat ten tijde van de bouw van het verkochte het in de praktijk normaal was dat materialen werden gebruikt welke thans uit oogpunt van milieuaspecten niet meer (mogen) worden toegepast, zoals asbest- loodhoudende materialen. Voor zover deze en vergelijkbare materialen (nog) in het verkochte aanwezig (zullen) blijken te zijn, wordt dit door koper geaccepteerd.

Niet zelf gebruikt clausule.
Koper is geattendeerd op het feit dat verkoper het verkochte niet zelf heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet heeft kunnen informeren over eigenschappen van casu quo gebreken aan het verkochte, waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In dit kader zijn partijen uitdrukkelijk overeengekomen dat degelijke eigenschappen casu quo gebreken voor risico en rekening van koper komen en dat bij vaststelling van de koopsom hiermee rekening is gehouden.